De Omega Pharma RUN zal vanaf heden om de 2 jaar georganiseerd worden. Wij plannen de volgende editie dus in 2016

Bedankt voor uw interesse en steun aan onze organisatie en hopelijk tot dan !

 

 

FEESTEDITIE VAN OMEGA PHARMA RUN OPNIEUW EEN GROOT SUCCES!

Omega Pharma organiseerde afgelopen weekend al voor het vijfde jaar op rij de Omega Pharma Run, en deze jubileumeditie was opnieuw een onvervalst succes. Naar jaarlijkse gewoonte groeide het aantal deelnemers: maar liefst 3012 lopers, verspreid over verschillende wedstrijden voor kinderen en volwassenen, verschenen aan de start. Vorig jaar waren dat er 2354. Zij werden aangemoedigd door een grote massa supporters die zorgde voor een gezellige en sportieve namiddag in het hart van Nazareth. Na afloop van de loopwedstrijd was er bovendien nog een optreden van de gediplomeerde ambiancemakers ‘The Soul Brothers’.
Primus van de dag op de halve marathon was Lahlal El Hassane bij de mannen in een mooie tijd van 1:07:15u en Ann Parmentier bij de vrouwen in 1:21:03u. Ter vergelijking: vorig jaar was de toptijd voor de mannen 1:09:19u en 1:22:27u voor de dames. De toptijd ooit gelopen in Nazareth ligt op 1:06:24u. Winnaar van de bedrijvencompetitie was dit jaar ING Team 3.
Alle uitslagen en andere resultaten kan je terugvinden door hier te klikken.
Onder het grote aantal lopers waren er opnieuw een aantal bekende gezichten te vinden. Zo zagen we onder andere Evelien Hoste, Zohra, Wim Soetaer, Eric De Beck, Jef De Smedt, Catherine Cools, Jan van Den Bosch en Kristel Van Dyck van hun sportiefste kant.
De Omega Pharma Run begon als een sportieve uitdaging voor Marc Coucke en groeide in een mum van tijd uit tot een van de grootste loopevenementen van Vlaanderen. Het steeds groeiend aantal deelnemers zorgt bij de organisatie soms voor wat gezonde stressmomentjes, maar zij kunnen keer op keer beroep doen op een grote groep vrijwilligers en kunnen steeds rekenen op de zeer gewaardeerde steun van een pak sponsors. Via deze weg wenst Omega Pharma al deze mensen nog eens extra te bedanken, alsook de gemeente Nazareth en haar bewoners!
De opbrengst van dit evenement namelijk 9.000 EURO wordt integraal geschonken aan een goed doel uit de regio. Dit jaar werden drie organisaties gekozen die elk een mooie cheque van 3000 EUR ontvingen. Eerste van de drie is Home Thaleia, een woonproject in De Pinte voor volwassenen met een mentale of fysieke beperking (klik hier voor meer info). De andere zijn Dier onder Dak (meer info) en Kat zoekt Thuis (meer info), twee organisaties voor het welzijn en de opvang van dieren in nood.

2354 lopers op de 4de editie van de Omega Pharma RUN!

Realisatie: Eddy Vandenberghe

Wat 4 jaar geleden begon als een sportieve uitdaging voor Marc Coucke, is nu uitgegroeid tot 1 van de grootste loopevenementen van Vlaanderen. Elk jaar lokt de Omega Pharma RUN meer en meer bezoekers en sportievelingen en ook vandaag was het over de koppen lopen aan de sporthal te Nazareth. Frederik Van Lierde, winnaar van de Ironman in Hawaï, was dit jaar onze eregast en gaf met plezier het startschot, een boost die kan tellen!

We telden maar liefst 2354 lopers verspreid over de verschillende wedstrijden, een groei van 20 % t.o.v. de vorige editie waarbij 1967 lopers de eindstreep haalden. Niet alleen de volwassenen konden vandaag een mooi parcours afleggen, ook de kinderen hebben zich van hun sportiefste kant laten zien. Zij werden beloond met een medaille en een rijkgevulde goodiebag na het beëindigen van de 600 m of de 1500 m.

Na de aankomst van de lopers die de 5 km en de 10 km voor hun rekening namen, keek iedereen reikhalzend uit naar de snelste sportieveling van de Halve Marathon, het koninginnennummer van de Omega Pharma RUN. De recordtijd bij de mannen vorig jaar was in elk geval zeer scherp (1:06:24u) en werd toen behaald door Elbarouki HICHAM. Dit jaar was Francies VAN STEENBRUGGE de winnaar in een tijd van 1:09:19u. Bij de vrouwen stond Ilse GELDHOF op het hoogste schavotje in een tijd van 1:22:27u. Deze sportievelingen werden alvast in de bloemetjes gezet door Eveline Hoste, Jef De Smet en Marc Coucke. Ook de beste 55+’s in elke wedstrijd kregen een attentie voor hun mooie sportieve prestaties. Bekijk hier alle uitslagen en tijden eveneens al online.

Marc Coucke, die net als vorig jaar niet meeliep, heeft zich in elk geval goed geamuseerd met het becommentariëren van de wedstrijd en was dolenthousiast met de talrijke opkomst. Hij gaf zijn gedrevenheid door via de microfoon, en wie weet … doet hij volgend jaar misschien terug mee aan de lustrum-editie van 2014? Noteer alvast zondag 26 oktober in jullie agenda voor deze 5de editie! Mede dankzij de inzet van meer dan 250 vrijwilligers en talrijke sponsors, kunnen we wel zeggen dat elke loper vandaag een topdag beleefde. En daar doen we het natuurlijk voor!

Eveneens vermelden we graag dat er bij elke editie van de Omega Pharma RUN een mooi bedrag geschonken word aan het goede doel. Dit jaar mochten niet één, maar wel 2 goede doelen uit de streek rekenen op onze steun. Palliatieve Thuiszorg en VZW Autimismus zijn 2 organisaties die ons nauw aan het hart liggen. Hun jarenlange inzet zorgt immers voor een betere zorg en begeleiding van hulpbehoevenden. Zij konden vandaag elk een cheque ter waarde van 3000 EUR meenemen om hun werking te helpen financieren.

site created by makingChoices.be • site powered by easy.CMS