5e editie Omega Pharma RUN 2014

Nu zondag 5e editie van de Omega Pharma RUN met optreden van de Soul Brothers! Met meer dan 2200 voorinschrijvingen en mooi weer komende zondag kijken wij uit naar onze jubileumeditie.

Inschrijven kan de dag zelf nog zolang de voorraad borstnummers strekt.

Hopelijk tot dan!

2354 lopers op de 4de editie van de Omega Pharma RUN!

Realisatie: Eddy Vandenberghe

Wat 4 jaar geleden begon als een sportieve uitdaging voor Marc Coucke, is nu uitgegroeid tot 1 van de grootste loopevenementen van Vlaanderen. Elk jaar lokt de Omega Pharma RUN meer en meer bezoekers en sportievelingen en ook vandaag was het over de koppen lopen aan de sporthal te Nazareth. Frederik Van Lierde, winnaar van de Ironman in Hawaï, was dit jaar onze eregast en gaf met plezier het startschot, een boost die kan tellen!

We telden maar liefst 2354 lopers verspreid over de verschillende wedstrijden, een groei van 20 % t.o.v. de vorige editie waarbij 1967 lopers de eindstreep haalden. Niet alleen de volwassenen konden vandaag een mooi parcours afleggen, ook de kinderen hebben zich van hun sportiefste kant laten zien. Zij werden beloond met een medaille en een rijkgevulde goodiebag na het beëindigen van de 600 m of de 1500 m.

Na de aankomst van de lopers die de 5 km en de 10 km voor hun rekening namen, keek iedereen reikhalzend uit naar de snelste sportieveling van de Halve Marathon, het koninginnennummer van de Omega Pharma RUN. De recordtijd bij de mannen vorig jaar was in elk geval zeer scherp (1:06:24u) en werd toen behaald door Elbarouki HICHAM. Dit jaar was Francies VAN STEENBRUGGE de winnaar in een tijd van 1:09:19u. Bij de vrouwen stond Ilse GELDHOF op het hoogste schavotje in een tijd van 1:22:27u. Deze sportievelingen werden alvast in de bloemetjes gezet door Eveline Hoste, Jef De Smet en Marc Coucke. Ook de beste 55+’s in elke wedstrijd kregen een attentie voor hun mooie sportieve prestaties. Bekijk hier alle uitslagen en tijden eveneens al online.

Marc Coucke, die net als vorig jaar niet meeliep, heeft zich in elk geval goed geamuseerd met het becommentariëren van de wedstrijd en was dolenthousiast met de talrijke opkomst. Hij gaf zijn gedrevenheid door via de microfoon, en wie weet … doet hij volgend jaar misschien terug mee aan de lustrum-editie van 2014? Noteer alvast zondag 26 oktober in jullie agenda voor deze 5de editie! Mede dankzij de inzet van meer dan 250 vrijwilligers en talrijke sponsors, kunnen we wel zeggen dat elke loper vandaag een topdag beleefde. En daar doen we het natuurlijk voor!

Eveneens vermelden we graag dat er bij elke editie van de Omega Pharma RUN een mooi bedrag geschonken word aan het goede doel. Dit jaar mochten niet één, maar wel 2 goede doelen uit de streek rekenen op onze steun. Palliatieve Thuiszorg en VZW Autimismus zijn 2 organisaties die ons nauw aan het hart liggen. Hun jarenlange inzet zorgt immers voor een betere zorg en begeleiding van hulpbehoevenden. Zij konden vandaag elk een cheque ter waarde van 3000 EUR meenemen om hun werking te helpen financieren.

 

site created by makingChoices.be • site powered by easy.CMS